Intretinerea terenurilor de sport este un proces complex care implica urmatorii pasi:

  1. Fertilizarea gazonului se realizeaza cu ingrasaminte foliare si granulate.
  2. Scarificarea gazonului se realizeaza cu scarificatoare speciale care au cutite verticale ce realizeaza taierea platoului de infratire stimuland formarea de noi lastari si scoaterea foliajului uscat. Produce o aerisire a gazonului la nivelul solului.
  3. Aerarea terenului - se realizeaza cu Verti Drain, utilaj ce executa gaurirea verticala precum si o miscare orizontala ce produce fisuri in sol, producand o aerare pe profil. Se intervine de 1-3 ori/an in functie de gradul de compactare.
  4. Nisiparea terenului este un procedeu necesar pentru imbunatatirea structurii terenului, nivelarea microreliefului si crearea unui mediu adecvat de germinare a semintelor utilizate la suprainsamantare. Se fac 1-2 interventii/an.
  5. Suprainsamantarea - este necesara atunci cand densitatea gazonului se reduce datorita exploatarii. Se realizeaza cu utilaje performante folosindu-se aceleasi seminte de gazon din speciile si soiurile din amestecul de ierburi din gazon. Se poate realiza pe toata suprafata terenului sau partial o data sau de doua ori pe an in functie de starea gazonului.
  6. Tratamentele fitosanitare - aceste lucrari sunt necesare in lunile iunie, iulie si august, luni in care se creeaza conditii ce favorizeaza aparitia bolilor foliare.
  7. Erbicidarea se realizeaza pentru combaterea buruienilor dicotiledonate: 1 sau 2 tratamente.


       Acest program de intretinere este unul general, insa fiecare teren de sport in parte are particularitatile sale si necesita o analiza prealabila din partea specialistului pentru a indica tratamentele si procedeele necesare.

   logo dinamo       voluntarivaslui     Concordia140px Sportul Studentesctg msCSMS Iaşi      
                
 

Distribuie pe: