Pret la cerere!


Soi: MAGA

lucerna

Maga este o varietate de lucerna cu o productie ridicata si un raport bun frunza/tulpina. Forma tufei permite dezvoltarea unui numar mare de tulpini, soiul prezinta toleranta buna la atacul diferitelor specii de afide si nematozi, concomitent cu rezistenta ridicata la Phytophtora si Fusarium.
Maga a fost creata pentru a satisface cerintele calitative ale retetelor de furajare moderna, grad ridicat de digestibilitate si continut mare in proteine. Insusirile deosebite ale acestui soi determina obtinerea unui profit ridicat la hectar. Este o planta de talie medie-inalta, are un continut proteic foarte ridicat, ca si timpurietate se incadreaza in semitimpurie-timpurie are o perioada de regenerare de 25-28 de zile si are o perenitate de 4- 5 ani.

Are rezistenta mare la boli, productivitatea este medie spre mare si se valorifica prin fan.
Perioada de semanat este martie-aprilie si august-septembrie.
Recoltarea se face de la imbobocire la inceputul infloririi (anul1 coasa 1- inflorire deplina)

Pentru o mai buna protectie si totodata dezvoltare a semintelor, acestea sunt acoperite cu o pelicula activa compusa din: bacterii Rhizobium, micoriza si agenti fertilizanti.

Lucerna drajata are astfel multiple avantaje:
  • Protectie: protejeaza semintele de pasari si rozatoare, stresul mecanic aparut la semanat si de factori de stres (conditii climatice nefavorabile, agenti patogeni si paraziti)
  • Aport nutrienti: radacinile plantei de lucerna se dezvolta mai bine si asimilarea nutrientilor si ionilor este imbunatatita atat in soluri cu umiditate cat si in soluri aride.
  • Imbogatirea solului: creste concentratia de azot in sol (prin bacteriile fixatoare de azot) si aciditatea solului este corectata (carbonat de calciu). Se creeaza astfel un mediu favorabil pentru semanat si o germinare rapida.
Bacteriile de tipul Rhizobium spp. se localizeaza printr-un proces simbiotic pe radacina plantei aratand ca niste noduli, la interiorul acestor noduli are loc conversia azotului intr-o forma usor de asimilat de catre planta. In plus aceste bacterii imbogatesc solul si fermierul va folosi mai putine ingrasaminte pentru terenul respectiv. Micoriza este o asociere simbiotica benefica intre ciuperci si radacini.

Avantaje: creste absorbtia de nutrienti minerali si protejeaza planta impotriva ciupercilor parazite si nematozilor.
lucerna1